- Szczegóły
- kjk
- Odsłony: 3400
To tradycyjna potrawa w kuchni polskiej. Typowe racuchy są niewielkimi placuszkami z krojonym jabłkiem (czasem z dodatkiem cynamonu lub goździków).
- Szczegóły
- kjk
- Odsłony: 4412
Bardzo stara prawda: nie ma to, jak własny chlebek, który świetnie pachnie, nie ma polepszaczy, można też dodawać do niego ziarna według swojego pomysłu. A przy tym jest prosty w wykonaniu, choć potrzeba trochę czasu, by wyrósł.
- Szczegóły
- kjk
- Odsłony: 2673
To warzywo dostępne jest szczególnie jesienią.
- Szczegóły
- kjk
- Odsłony: 3507
Domowy makaron smakuje nieporównywalnie lepiej, niż makaron ze sklepu. W tym konkretnym przypadku, jak widać, tradycja wygrywa z wygodą i nowoczesnością.
- Szczegóły
- kjk
- Odsłony: 4842
Typowy niedzielny obiad? Rosół! Rzecz w tym, że nie ma jednego właściwego sposobu na tę pyszną zupę – niemal każdy ma na niego swój sprawdzony sposób.
- Szczegóły
- Halina Ładoń / Barbara Wojnar
- Odsłony: 2373
Tuszka gęsi zatorskiej nadziewana mięsem (najlepiej karczkiem i wątróbką).
- Szczegóły
- kjk
- Odsłony: 3000
Ciasto, jak u babci. Proste, takie wprost do kawy, mleka, kakao lub herbaty przy podwieczorku.